Antarja e Kongresit kthehet nga Siria me ‘provën’ se Obama ka financuar ISIS-in

ID:19602
Published 04 Mars 2017


Republikanja e Hawaii-it, Gabbard ka shkuar në Siri në një mision të fshehtë për zbuluar gënjeshtrat dhe propagandën si dhe për të zbuluar se çfarë po ndodh në të vërtetë në terren.

Menjëherë sapo u kthye, CNN e pronotoi atë për të zhvilluar një intervistë ‘ekzkulzive’ – dhe Gabbard u tregoi atyre pikërisht atë që ata nuk donin ta dëgjonin: ajo ka prova se administrata e Obamës ka financuar ISIS-in dhe Al-Kaedën.

Gabbard i ta treguar to Jake Tapper se ajo ka mundur të takojë në Damask dhe Aleppo sirianë të të gjitha shtresave dhe klasave të shoqërisë, duke i thënë atij se sirianët ‘shprehnin lumturi kur shihnin amerikanë të ecnin në rrugët e tyre.’ Megjithatë, ata donin të dinin se ‘pse Shtetet e Bashkuara, aleatët e saj dhe shtetet e tjera po mbështesin dhe u mundësojnë armë grupeve terroriste të këtilla s Al-Nusra, Al-Kaeda dhe ISIS të cilët janë përhapur në terren duke përdhunuar, rrëmbyer, torturuar dhe vrarë popullin sirian.’

“Ata më pyetën se pse Shtetet e Bashkuara po mbështesin grupimet terroriste të cilët po shkatërrojnë Sirinë – kur në fakt ishte Al-Kaeda ajo që sulmoi Shtetet e bashkuara në sulmet e 11 shtatorit dhe jo Siria”

“Unë nuk munda t’u jap një përgjigje në lidhje me këtë gjë.”

Kjo ishte një gjë që Jake Tapper, i cili po drejtonte këtë intervistë nuk mund të përballonte që në fillim të intervistës.

Fytyra e tij u zbeh dhe i shushatur ai vazhdoi duke thënë: “Sigurisht, Shtetet e Bashkuara e mohojnë çdo pretendim se mund të kenë ndihmuar në ndonjë mënyrë grupimet terroriste për të cilat ju po flisnin, ata shprehen se mbështesin grupimet rebele.”

Tapper mendonte se kjo që tha ishte një goditje fatale, pa e ditur se Gabbard e priste këtë përgjigje para se ai tamendonte.

Pa u menduar gjatë, me qetësi ajo e çarmatosi ideologjinë e tij duke i thënë pamëdyshje pikat që ishin të gabuara.

“Jake – e vërteta është se – unë jam e lumtur që e hape këtë temë – në çdo vend që unë vizitova, çdo person me të cilin unë fola, ua bërë atyre këtë pyetje. Dhe pa mëdyshjen më të vogël, gjithësecili prej tyre tha se nuk ekzistojnë rebelët e moderuarë, kush janë këto rebelë të moderuar për të cilët po flet bota?”

“Pavarësisht emrave që mbartin këto grupe forcat më të mëdha luftuese në territorin e Sirisë janë Al-Nusra, apo Al-Kaeda dhe ISIS-i. Ky është një fakt. Ekzistojnë edhe disa grupe të tjera dhe të gjitha luftojnë përkrah, ose edhe nën komandën e grupit më të fuqishëm në terren, e cila po mundohet të përmbysë nga pushteti Assadin.”

Tulsi Gabbard e hodhi poshtë tërësisht teorinë e rremë të shitur nga Vllazëria Myslimane, administrata Obama, John McCain, Adam Kinzinger dhe Evan McMullin – të cilët të gjithë bashkë kanë mbështetur fraksione terroriste brenda në Siri – dhe është shprehur haptazi kështu:

Nuk ka rebelë të moderuarë në Siri. ‘Rebelët e moderuarë’ janë një mit i krijuar në epokën e propagndës së Obamës. Opozita kundër Assadit udhëhiqet nga ISIS dhe Al-Kaeda – ata po përdhunojnë, rrëmbejnë dhe vrasin gra siriane, burra dhe fëmijë – dhe çdo grup tjetër më i vogël që po lufton Assadin janë në koalicion me ISIS-in dhe Al-Kaedën.

Këto janë grupet që ka mbështetur dhe financuar administrata e Obamës.


Burimi : iuvmpress/ ML

 
 

Share on Facebook Share on Twitter