Katolikët dhe Ibrahim Rugova ishin kundër luftës së UÇK-së (video)

ID:19786
Published 09 Mars 2017


Gazetari me famë botërore, James Petifer, i njohur për simpatinë e tij ndaj luftës së drejtë të UÇK-së, në librin e tij Kosova Expres tregon e përshkruan shumë prapaskena dhe qëndrime të grupeve e subjekteve të caktuara vendore e ndërkombëtare ndaj UÇK-së, përkrahja e mospërkrahja, pengesa e sabotimi që i janë bërë asaj, transmeton InfoShqip.

Fillimet e grupeve të armatosura, mosinteresimi i Rugovës ndaj UÇK-së dhe familjes Jashari, organizatat katolike-masonerike perëndimore, kryesisht të Italisë, të cilat preferonin sundimin Jugosllav në Kosovë me në krye Milloshevicin për të vetmen arsye se shqiptarët e Kosovës dominonin në masë të madhe me fenë Islame, deri te keqpërdorimet e arrestimet që u bëheshin ushtarëve të parë të UÇK-së në Shqipëri.

Në videon e mësipërme do ndiqni një përmbledhje të shkurtër të ngjarjeve dhe të dhënave, që janë një përmbledhje e librit të gazetarit James Petifer.

/ Gazeta Impakt


 
 

Share on Facebook Share on Twitter