Protesta anti-amerikane në Okinava

ID:20519
Published 27 Mars 2017


Banorët e ishullit Okinava në Japoni përsëri protestuan kundër transferimit të bazës ushtarake amerikane në këtë rajon.

Për herë të parë në mesin e protestuesve është bashkuara edhe Takashi Onaga, guvernator i Okinavas. Siç njofton agjencia e lajmeve IRNA, Amerika ka në plan që bazën ajrore që ndodhet në qytetin Ginvan në jug të Okinavës, ta transferojë në rajonin Nago në po këtë ishull dhe ky vendim ka shkaktuar protesta masive të popullit të Okinavës i cili vazhdimisht organizon protesta ku kërkon largimin e bazave amerikane nga territori i Japonisë. Rreth gjysma e 50 mijë e trupave amerikane që ndodhen në Japoni janë dislokuar në ishullin Okinava.


 
 

Share on Facebook Share on Twitter